Rihannas radikale graviditetsmode er ved at blive gravid

Prisvindende team af journalister, designere og videografer fortæller brandhistorier gennem Fast Companys unikke linse

På et tidspunkt i deres graviditet må mange kvinder begynde at tænke på at skifte deres tøj til graviditetstøj. Ærligt talt er mulighederne derude ikke alt for inspirerende, og kvinder forventes generelt at opgive deres modesans for komfort. Ikke Rihanna, dog forbløffet verden med sin friske tilgang til barselsmode.
Siden hun annoncerede sin første graviditet i januar 2022, har hun undgået strækbukserne og teltnederdele fra traditionelt graviditetsbeklædning. I stedet bruger hun mode til at omfavne, fremvise og fejre sin skiftende krop. I stedet for at dække over sin bule viste hun det frem. i maveafskærmende outfits og tætsiddende couture.
Fra crop toppe og lave jeans til at aftegne en Dior cocktailkjole og forvandle den til et mave-fejrende outfit, revolutionerede Rihanna barselsmoden og hvordan den gravide krop skal ses.
Fra korsetter til baggy sweatshirts, kvinders talje er altid blevet nøje overvåget af samfundet, især under graviditeten.
Ofte gør kvinders graviditetstøj deres bedste for at skjule og imødekomme graviditeten. I dag kan råd til kommende mødre fokusere på tricks til at skjule din graviditet, eller hvordan du får mest muligt ud af et ret kedeligt valg.
[Foto: Kevin Mazur/Getty Images for Fenty Beauty af Rihanna] Samfundet ser graviditet som et kritisk tidspunkt for kvinder - øjeblikkeligt overgangen fra kvindelig seksuel tiltrækning til moderskab. Mode er kernen i unge kvinders identitet, men barselstøj mangler uden tvivl. kreativitet. Med sine kedelige designs til at rumme den voksende krop frem for at fejre den, fratager graviditetstøj kvinder deres excentriker, stil og individualitet og begrænser dem i stedet til rollen som moderskab. At være en sexet mor, for ikke at nævne en sexet gravid kvinde som f.eks. Rihanna, udfordrer denne binære kvindelige identitet.
Historiens moralske dommer, den victorianske æra, er skyld i denne konservative angst omkring status for kvinders kroppe. Viktorianske moralske værdier begrænsede kvinder til familien og strukturerede deres værdier omkring deres fromhed, renhed, lydighed og familieliv .
Disse kristne moralske standarder betyder, at selv gravidmode er eufemistisk navngivet "for unge husmødre" eller "for nygifte." I puritansk kultur blev sex set som noget, kvinder "lidte" for at blive mødre, og graviditet var en foruroligende påmindelse om "synd" nødvendig for at få børn. Medicinske bøger, der anses for at være så upassende, nævner ikke engang graviditet direkte, giver råd til vordende mødre, men bruger igen en række eufemismer.
For mange mødre betyder alarmerende spædbørnsdødelighed og sandsynligheden for abort imidlertid, at graviditeten ofte er mere skræmmende i de tidlige stadier end festlighederne. Denne angst betyder, at når graviditeten bliver almindeligt kendt, kan gravide kvinder miste frihed og handlefrihed over deres egen krop .Når graviditeten er visuelt indlysende, kan det betyde, at moderen kan miste sit arbejde, blive udelukket fra sociale aktiviteter og være begrænset til hjemmet. Så at skjule din graviditet betyder at forblive uafhængig.
Rihannas radikale fordømmelse af traditionel graviditetsmode sætter hendes bule i søgelyset. Kritikere kaldte hendes valg uanstændigt og "nøgen", med hendes mellemgulv ofte helt eksponeret eller kiggede under frynser eller gennemsigtigt stof.
Min krop gør utrolige ting lige nu, og jeg skammer mig ikke over det. Denne gang burde være glad. For hvorfor ville du skjule din graviditet?
Som Beyoncé gjorde under sin graviditet i 2017, har Rihanna positioneret sig selv som den moderne frugtbarhedsgudinde, hvis krop skal respekteres, ikke skjules.
Men du bliver måske overrasket over at høre, at Rihannas bump-centrerede stil også er populær blandt tudorer og georgiere.


Indlægstid: 12. maj 2022